Η ανάδειξη παγκόσμιων ημερών, όπως αυτή της 18ης Μαΐου,Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στα πλαίσια αυτής της ανάδειξης οι μαθητές των Α’,Β’,Γ’ τάξεων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν το εργαστήριο του σπουδαίου γλύπτη Βασίλη Παπασάικα στο Καινούριο Τριχωνίδας.

Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τον γλύπτη αλλά και τον χώρο όπου εμπνέεται και δημιουργεί. Ένας χώρος μέσα στο πράσινο με θέα την  λίμνη Τριχωνίδα. Ο καλλιτέχνης εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο που δουλεύει , τα υλικά που χρησιμοποιεί και τα εργαλεία του. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά και να θαυμάσουμε κάποια πολύ ωραία γλυπτά του.

Τον ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά.

Ο παιδαγωγικός χαρακτήρας της επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με παιχνίδι-φαγητό και χαλαρές στιγμές στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

Με αφορμή την Ημέρα Μουσείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαϊου , οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ,Ε,Στ’ τάξεων μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους επισκέφτηκαν  το Μουσείο Άλατος στην Τουρλίδα Μεσολογγίου καθώς και τον κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι. Μέσα από την ξενάγηση στο Μουσείο είχαν τη δυνατότητα να μάθουν οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι από την πρώτη εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας. Εκτός από την βιωματική μάθηση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν και να γυρίσουν με χαμόγελα στο Σχολείο μας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Δια βίου μάθηση σημαίνει ο μαθητής να έχει την ευκαιρία να γνωρίζει συνεχώς καινούργια πράγματα και να βιώνει νέες εμπειρίες, που θα τον καθορίσουν στην πορεία ως άτομο. Το σχολείο είναι ο κατ’ εξοχήν θεσμός, που σε συνεργασία με τους άλλους πυλώνες της εκπαίδευσης, θα έπρεπε να πορεύεται με γνώμονα αυτή την πρακτική. Με αφορμή αυτές τις σκέψεις , η  ΣΤ’ τάξη του σχολείου με τη συνοδεία εκπαιδευτικών και γονιών διανυκτέρευσε στο ορειβατικό καταφύγιο του Παναιτωλικού όρους το Σάββατο 13 Μαΐου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα ν’  ανέβουν πεζοί από το χωριό Περιστέρι μέχρι το καταφύγιο, βιώνοντας γι’ αυτούς μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι δραστηριότητες, τα παιχνίδια και η συναναστροφή μεταξύ τους,  ολοκλήρωσαν ένα υπέροχο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: