Μια πολύ ωραία δράση υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, μετά από την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη ότι η συνεργασία των δύο βασικών πυλώνων (Σχολείο – Οικογένεια), μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τα παιδιά.

Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού των Εικαστικών κ. Παπασάικα, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, σχεδίασαν σε ειδικό χαρτί, που ήταν κομμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να κατασκευαστεί στη συνέχεια χαρταετός, ότι σχέδιο αυτοί ήθελαν. Έτσι δημιούργησαν το προσωπικό τους στυλ και τον δικό τους μοναδικό χαρταετό. Στη συνέχεια κατασκευάστηκαν οι χαρταετοί και μοιράστηκαν σε κάθε παιδί. Το μόνο που μένει είναι να πετάξουν όσο ψηλότερα μπορούν………

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Μια ομάδα, μια αγκαλιά, μαθητές, εκπαιδευτικοί, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, τήρησαν και φέτος στο σχολείο μας  το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Από νωρίς το πρωί στο προαύλιο του Σχολείου στήθηκαν οι ψησταριές με πολύ κέφι και καρναβαλική διάθεση από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων .

Με χαρές, γέλια, καλή διάθεση, αστεία  στο προαύλιο του σχολείου, στήθηκε το γλέντι.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας που  φρόντισε να νιώσουν τα παιδιά το έθιμο της Τσικνοπέμτης!!!

Και του χρόνου με υγεία!!!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

     

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 α του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

β. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 7 του Π.Δ 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25).

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Γ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 118139/Δ1/9-9-2020 Υ.Α (Β’ 3838).

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος (15:00) εφόσον έχει κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό:

Υλικό για μικρά παιδιά (Α’-Δ΄ Δημοτικού).

Υλικό για μεγάλα παιδιά (Ε’-Στ’ Δημοτικού).

Γράφει η εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Φωτεινή Ράπτη:

Αγαπητοί γονείς ,παιδιά,

με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας του ασφαλούς διαδικτύου στις 7 Φεβρουαρίου 2023, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τους βασικούς κανόνες ασφάλειας χρήσης του διαδικτύου.

Διανύουμε την ψηφιακή εποχή όπου οι νέες Τεχνολογίες εισήλθαν ορμητικά στην ζωή του Ανθρώπου, επηρεάζοντας αλλά και διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό την εκπαίδευση, την επικοινωνία, την επιστήμη, την κοινωνική δικτύωση και την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Το Διαδίκτυο , είναι ίσως η πιο σημαντική εφαρμογή των νέων Τεχνολογιών και αποτελεί σήμερα το καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία. Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους. Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο πολλές φορές την ημέρα αγνοώντας τις περισσότερες φορές τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχουν. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή όταν τα παιδιά μας είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές μπορούμε να απολαμβάνουμε το διαδίκτυο με ασφάλεια αποφεύγοντας τους κινδύνους που υπάρχουν:

  1. Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο, ούτε ζητώ να μου αποκαλύψουν.
  2. Δεν αποκαλύπτω ποτέ σε κανέναν ούτε στον καλύτερο φίλο μου τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό που έχω στο διαδίκτυο.
  3. Σκέφτομαι καλά πριν δημοσιεύσω κάτι.
  4. Συμπεριφέρομαι πάντα με κανόνες και με ηθική, όπως στον πραγματικό κόσμο.
  5. Δεν κατηγορώ και δεν προσβάλλω κανένα.
  6. Φέρομαι όπως θα ήθελα να μου φέρονται.
  7. Δεν συναντιέμαι ποτέ με άτομα που γνωρίζω μόνο στο διαδίκτυο.
  8. Σταματάω την επικοινωνία με όσους μου στέλνουν απρεπή μηνύματα.
  9. Δεν πιστεύω όποιον μου προσφέρει πράγματα τα οποία μου φαίνονται υπερβολικά.
  10. Δεν ενδιαφέρομαι για υλικό που απευθύνεται σε ενήλικες.
  11. Ενημερώνω πάντα τους γονείς ή τους  δασκάλους μου για κάτι που με ενοχλεί ή με κάνει να αισθάνομαι άσχημα και για ύποπτες ή τρομακτικές σελίδες.
  12. Διασταυρώνω πάντα το υλικό που βρίσκω στο διαδίκτυο με άλλες πηγές.
  13. Δεν αντιγράφω έτσι απλά κείμενα από  το διαδίκτυο γιατί είναι σαν να κλέβω.
  14. Η αντιγραφή από το διαδίκτυο  μπορεί να είναι παράνομη. Ζητώ πάντα την αδεία του συγγραφέα της ιστοσελίδας.
  15. Δεν κάνω αγορές στο διαδίκτυο χωρίς την παρουσία των γονιών μου.
  16. Σβήνω αμέσως e-mail από αποστολείς που δεν γνωρίζω.
  17. Δεν προωθώ e-mail που έλαβα και θεωρώ απαράδεκτα γιατί είναι σαν να στέλνω ενοχλητική αλληλογραφία.
  18. Γνωρίζω ότι το κατέβασμα φωτογραφιών, μουσικής, βίντεο μπορεί να είναι παράνομο.
  19. Διασκεδάζω στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου αλλά δεν ξεχνώ ό,τι διαφέρει από τον πραγματικό.